donderdag 7 augustus 2014

De sleutels van ons nieuwe huis!

De sleutels van ons nieuwe huis in Trevose Park!



Donderdag 7 augustus 2014 (onze 7e dag in Singapore, we zijn hier al weer 1 week!)

Gisteren (woensdag 7 augustus) een dagje cocoonen in ons appartement. De hele dag echt hélemaal niets gedaan, beetje op de bank hangen, filmpjes kijken, spelletjes doen, knutselen, tv kijken en op de Ipad. Erik-Jan was pas rond 19:30 uur terug van zijn werk en toen zijn we nog even ergens gaan eten. We aten bij Zam Zam (een begrip in Singapore). Een Maleis restaurant, tegenover de Moskee. Het was er heel erg druk en naar onze maatstaven zag het er heel erg ongezellig uit, met allemaal plastic tafels en stoelen en tl-verlichting en drinken uit plastic bekertjes of uit blikjes. Alles wordt geserveerd op plastic dienblaadjes en plastic borden. Het menu hing aan de muur zoals bij Mc Donalds. We hebben Murtabak gegeten, een soort kruising tussen een pizza en een pannenkoek gevuld met ui. Eentje met rundvlees en eentje met kip. Je kunt er een sausje over heen doen, een soort curry, dat sausje is erg pittig. De Murtabak met rundvlees was zacht van smaak en nadat ze er even raar naar gekeken hadden werd er door de kindjes toch smakelijk van gegeten. Die met kip was iets pittiger en iets minder in trek. Toch is alles opgegaan! We zaten naast een Singaporese familie, moslims en hebben een gesprekje gevoerd, want die mensen zaten ons nogal aan te staren. Ze vroegen waar we vandaan kwamen en ze vonden ons zo lang! Ze konden niet geloven dat Ole pas 9 was en Amelie 6 jaar en ze vonden Ole's groene ogen prachtig, dat hadden ze nog nooit gezien! En die witte krulletjes van Amelie!
plastic servies

Murtabak kip en de saus/curry

Murtabak rundvlees

Daarna zijn we voor de gezelligheid ook nog even bij Piedra Negra geweest om wat te drinken en nacho's te eten.







Vandaag (donderdag 7 augustus), zijn we naar Gardens by the Bay geweest. Dat is een groot park aan de Marina Bay, vlakbij het Marina Bay Sands Hotel. Daar is de Far East Organization Childrens Garden, een leuke waterspeeltuin en een klimpark. De kinderen hebben zich daar goed vermaakt, want het was weer een warme dag. Ze hadden hun UV-swimsuits weer aan natuurlijk, tegen de zon. Ik heb daar heerlijk in de schaduw gezeten in een comfortabele ligstoel en kon een boek lezen. Totdat er werd omgeroepen dat iedereen uit het water moest. Het begon te waaien, het werd ineens heel donker en het donderde en bliksemde. Zelfs de speeltoestellen werden afgezet met hekken. Iedereen moest onder een grote koepel wachten tot dat het onweer voorbij was. Er volgde een tropische regenbui en een uur later hield het op en ging alles weer open.


ik had een soort kroepoek gekocht tijdens het onweer maar je ziet aan de gezichten dat ze de smaak niet echt waarderen!


Daarna hebben we een taxi genomen naar Ikea (er zijn er hier twee). Vanmiddag krijgen we de sleutel van ons appartement. We kunnen er nog niet wonen, omdat ons eigen meubilair nog in de container op zee zit. We hebben daarom voor de eerste maand meubilair geleased, maar dat wordt pas woensdag a.s. geleverd. Nu bleek vandaag dat daar toch geen servies- en beddengoed en zo bij zit, dus daarvoor moesten we naar Ikea. Lakens, overtrekken, bestek, glazen, servies, afwaskwast, theedoeken, vaatdoeken, handdoeken, prullenbak, snijplank, pannenset enzovoort. Eind van de dag kwam Erik-Jan ons bij Ikea ophalen, dat was geen overbodige luxe want we hadden nogal wat boodschappen, 2 volle winkelwagens.....Achteraf vroeg Zoë, onze relocation-manager (makelaar) waarom we de spullen niet hadden laten bezorgen op ons nieuwe adres zoals iedereen in Singapore doet? Ah ja, natuurlijk! Wat dom. doen we de volgende keer. Vanuit Ikea meteen door naar ons appartement, waar de makelaars al op ons wachtten. We gingen het hele huis door en alles werd gecontroleerd aan de hand van lijsten. De kinderen gingen al vast lekker zwemmen, het duurde hen te lang. Ik zag het appartement voor het eerst, ik had het appartement links naast ons wel gezien en dit appartement is in spiegelbeeld, alleen met meer ramen omdat we een hoekappartement hebben (op de begane grond, met een terras/tuintje), naast de tennisbaan en met uitzicht op het zwembad. In het appartement naast ons waren de verhuizers nog bezig, deze mensen kwamen er vandaag wonen. Ik had ze bij de bezichtiging van dat appartement ook al gezien (toen wij nog dachten dat wij daar zouden komen te wonen, maar zij dus de kapers op de kust bleken te zijn). Het zijn ook Nederlanders met kinderen, alleen wonen zij al 5 jaar in Singapore. Anyway, ons appartement is erg mooi en viel absoluut niet tegen! Het is lekker ruim en licht en heeft mooi afgewerkte en hoge sierplafonds. We hebben 4 slaapkamers, 3 badkamers, een woonkamer, eetkamer, een 'familiy-room' (speelkamer/tv-kamer), keuken, bijkeuken/berging, 1 grote bergkast en het kleisnte kamertje achter de keuken bij de berging is voor de inwonende hulp. Op dit onderwerp kom ik later nog eens terug. Verder hebben we een kleine veranda en een tuintje met een terras, van waaruit je meteen bij het zwembad komt. er is ook nog een gym (fitnessruimte), 2 squashbanen en een tennisbaan, dus we hoeven niet te vervelen.
verder is er onder ons appartement een parkeergarage. De kinderen wilden niet meer terug naar het hotel, zo leuk vonden ze het aan Trevose Park. Dat is een goed teken.Toch moeten we nog een weekje in het hotel blijven, totdat de meubels er zijn en hopelijk is er dan ook internet geïnstalleerd. Vanavond hebben we weer gegeten bij Piedra Negra, want het was al aardig laat, dus even in de buurt van het hotel gebleven.