maandag 4 augustus 2014

Aankomst in Singapore



1 augustus 2014


Onze vlucht van Amsterdam naar Singapore is goed verlopen. Margriet had haar collega’s van de KLM nog ingefluisterd dat ze ons wel moesten verwennen en dat hebben ze gedaan! We hebben eerst samen met de kinderen filmpjes gekeken, de mannen naar de Legomovie en de meisjes naar Mees Kees op Kamp. Ole vond het vliegen wel een beetje spannend, dat kan ook niet anders na de recente gebeurtenissen met MH17. Amélie vond het vliegen ”chill” (zoals ze zelf zei). Ze vroeg nog of de slurf van Schiphol ook met ons meevloog…. Gelukkig niet.
Gelukkig hebben we ook allemaal goed geslapen in het vliegtuig en veel filmpjes gekeken. Bij aankomst in Singapore stond de taxi van het hotel ons al op te wachten. En wat een heerlijke temperatuur! Daar kunnen we wel aan wennen. Bij aankomst in het hotel wilde Ole graag meteen beginnen met het bouwen van zijn nieuwe doos Lego Starwars AT-TE. We konden niet zo veel speelgoed meenemen in het vliegtuig, alles zit in de container, vandaar dat hij een nieuwe doos Lego heeft gekregen. Amélie ging meteen spelen met haar Peppa Big- huisje en -figuren. Ondertussen hebben we de tassen uitgepakt. We zitten op de 22e verdieping in een serviced appartment van het hotel. We hebben 2 slaapkamers, 2 badkamers, een woonkamer en een keuken. Er is een tv, wasmachine, droger, wifi, broodrooster en koelkast. Ontbijten doen we in het hotel. O ja, er is ook airco in elke ruimte. Best fijn. We kregen wel zin in een borrel, maar Ole wilde liever op de kamer blijven om nog met zijn Lego te spelen. Uiteindelijk ging hij mee, onder protest. Ons hotel ligt in een leuke, kleurrijke buurt in de Arabische wijk: Kampong Glam. Het zijn een paar leuke straatjes met laagbouw en mooie geveltjes, met veel leuke winkeltjes, boetiekjes, restaurantjes, café’s en terrasjes. In deze wijk staat ook de bekende Sultan Mosque, de belangrijkste moskee van Singapore. Hij ziet er prachtig uit met zijn gouden koepels. We hebben wat gegeten en gedronken bij Piedra Negra. Erik-Jan nam een biertje, ik een cocktail en de kinderen namen een ‘Lassi’, een soort milkshake, maar het  smaakte toch raar. Gelukkig hadden ze ook Tortilla-chips, dat viel beter in de smaak! Na afloop terug naar het hotel. Amelie en ik vielen als een blok in slaap, tot de volgende ochtend. Erik-Jan en Ole hebben de hele avond nog met Lego gespeeld en zijn toen nog een keer terug gegaan naar Piedra Negra voor een drankje en wat nacho’s. Stelletje nachtbrakers! We hebben allemaal goed geslapen.


Uitzicht vanuit ons appartement in het hotel

Ole bouwt aan zijn Lego, Amelie speelt met Peppa Big

Ole en Erik-Jan nachtbraken bij Piedra Negra

Lego AT-ET

Uitzicht vanuit ons appartement op de 22e verdieping met op de achtergrond de Singapore Flyer (Reuzenrad)

Ons favoriete terrasje (Piedra Negra)


Uitzicht vanuit ons appartement



Laatste week in Ootmarsum!

25 juli 2014
Nadat de container is vertrokken sluiten we met een brok in onze keel de deur van onze woning. Tot over 3 jaar, fijn huis! Wij gaan deze laatste week in Nederland doorbrengen in de caravan van opa Jan en Omalou op Camping de Witte Berg in Ootmarsum. Het begint met wat regen, maar gelukkig klaart het al snel op en de temperaturen zijn goed. De kinderen kunnen heerlijk zwemmen in de zwemvijver en tot 's avonds laat rondstruinen over de camping. De meeste tijd brengen ze door bij de konijnen op de kinderboerderij. Natuurlijk komen alle vriendjes nog even langs om te spelen, te logeren of gedag te zeggen. We eten in het campingrestaurant of bij onze ouders. Er wordt, behalve het ontbijt, niet meer door ons gekookt! Het afscheid nemen komt nu toch wel erg dicht bij. Hoeveel zin we ook hebben om naar Singapore te gaan, we hebben toch een knoop in onze maag als we denken dat we van al onze lieve familie en vrienden afscheid zullen moeten nemen. Natuurlijk vloeien er ook heel wat traantjes en zijn er vele omhelzingen. De kinderen zijn inmiddels gewend aan het feit dat ze meerdere keren per dag door iedereen worden vastgepakt en geknuffeld. En dan echt de voorlopig allerlaatste keer eten met onze vrienden, de allerlaatste keer eten bij mijn broer en zijn gezin, de allerlaatste keer eten bij onze ouders....

31 juli 2014
En dan de dag van vertrek. We hebben niet echt goed geslapen. We pakken onze spullen uit de caravan. Nog een laatste keer naar ons huis om de tassen nog even goed in te pakken en alles in de huurauto te zetten. Dat valt nog niet mee. De auto zit stampvol! Om 12 uur hebben we een afscheidslunch met onze familie bij opa Ben en Omalie in de tuin. We proosten met een glas champagne. En dan is het echt zover: we gaan! Nu moeten we echt afscheid nemen en de tranen vloeien rijkelijk. Met een brok in de keel en een knoop in onze maag rijden we de straat uit. De opa's en oma's zwaaien ons uit. Amelie begint heel hard te huilen...... we zwaaien nog 1 keer en dan rijden we de bocht om. Naar Schiphol.
Op Schiphol wachten Margriet, Guusje, Yfke en Olette ons op. We drinken samen nog wat en dan waaien zij ons uit. Daar gaan we dan! Het avontuur tegemoet in Singapore!

Onze lieve nichtjes


Op de camping

Met Mariëlle & Anne-Marie

De laatste keer samen spelen

vriendjes



de 3 musketiers


Afscheid van vriendjes

Onderweg naar Schiphol

Met Olette en Margriet op Schiphol

IAmsterdam met Amélie, Ole, Guusje en Yfke


Daar gaan we dan! Tot ziens!


In het vliegtuig

Verhuizing

De laatste weken thuis stonden in het teken van de grote verhuizing. Ons huis wordt verhuurd en dient dus leeg te worden opgeleverd. Omdat we in Singapore kleiner gaan wonen, kunnen we niet alles meenemen. Alles wat in huis is dient dus gesorteerd te worden: gaat mee, gaat in de opslag of voorgoed afscheid van nemen (weggeven of weggooien). Dat is nog best een hele klus. Het eenvoudigste is nog om aan te geven wat er allemaal mee moet. Deze goederen en meubels worden ook allemaal door het verhuisbedrijf ingepakt en in de container gezet. Alle overige zaken in ons huis zullen we zelf moeten verplaatsen.
Natuurlijk staat deze periode ook in het teken van de vele afscheidsborrels, etentjes, speelafspraken en voor "de laatste keer ...." (vul maar in, naar de kapper, naar de dokter, met een vriendje spelen, naar het zwembad).

Eindelijk is het dan zover. Woensdag 23 juli komt het team van Grijpma UTS uit Enschede namens Voerman Verhuizingen. Ik ben opgelucht dat ze er zijn. Mijn taak zit er op, ik ben klaar. alles wat niet mee gaat is al het huis uit. Alles in huis is opgeruimd en alles wat er nu nog aanwezig is gaat mee naar Singapore en wordt door het verhuisteam ingepakt. de laatste weken had ik een nieuwe baan: Head Moving. Dit was een fulltime job! Het verhuisteam is 2 dagen bezig om alles in te pakken en de derde dag arriveert de container vanuit Rotterdam. Wij kamperen inmiddels in eigen huis, want alles is ingepakt. Wat een raar idee. Ik durf niet te kijken naar het inladen. er is een soort loopbrug gebouwd van onze voordeur naar de container en het is glad want het regent. Ik ga gezellig even bij onze buren zitten. In een mum van tijd zit alles in de container, er is zelfs nog ruimte over. Onze gehele inboedel, de fietsen, de kinderzitjes, alles zit in die container. En ons huis is helemaal leeg!
alles zit in dozen
de container arriveert
UTS Grijpma (namens Voerman)
Een lege container van 40 voet
Alles zit er in! En de container zit nog niet helemaal vol!
Het verhuisteam schreef nog een leuke boodschap: Good luck in Singapore! Ootmarsum Holland 23 C with rain.
Karel, Mark, Daniél en Gezim
 
En daar vertrekt de container met daarin ons hele hebben en houden, tot over 6 weken!