donderdag 18 december 2014

Sinterklaas in Singapore!

Eind november, begin december 2014

Ik ben nog steeds herstellende van de blinde darm operatie en de buikvliesontsteking. Het gaat te langzaam naar mijn zin. Ik wil nog zo veel doen, maar het kan niet, ik moet een stapje terug doen.
Dus maken we het heel gezellig in huis. De kinderen vinden het wel fijn zo. Het is inmiddels ook monsoon (regentijd), dus er wordt ook veel binnen gespeeld. En we kijken natuurlijk ook naar het Sinterklaasjournaal (een dagje later)!

Ole heeft met Kapla gespeeld

Amelie en Lieze bouwen hutten

De schoolfotograaf is langs geweest op de Hollandse School:
De klas van Amelie (Juf Yvette en Juf Joske)

de klas van Ole (juf Nanou)

Samen met de buurtjes het Sinterklaasjournaal kijken

En dit moesten we helaas missen! (intocht Ootmarsum)

Op maandag heeft Amelie zwemlessen op de Hollandse Club, ze oefent momenteel voor Profiency 3, dan moet je een lange broek aan, lange mouwen, sokken, schoenen en een jas (geleend van de buren!)

Amelie heeft een rood jasje aan

Amelie en Liese helemaal in de ban van Sint en Piet!


Amelie mocht verkleed als Pietje naar school

De Pietjes van groep 3B
Op vrijdagavond samen een spelletje doen, het zakgeldspel!

Op de Hollandse school mochten alle kinderen pepernoten bakken in de mooie Hollandse keuken op school.








En dit is het resultaat!
En eindelijk was het dan zover! Op 22 november was de intocht van Sinterklaas hier in Singapore! We vertrokken met bussen vanaf de Hollandse Club naar Marina Bay, waar de Sint met de boot zou aankomen.
De bussen staan al klaar bij de Hollandse Club
In de bus op weg naar Marina Bay
Kim en Linde
Rob en Lotte
Ole

De kade was mooi versierd


wachten in de warmte
Zie ginds komt de stoomboot!
warm en spannend!
Hij komt, hij komt.....

Familie Puts met hun hulp Arlene (Linde verstopt zich)
Marites (rechts, met de witte stipjes) was ook gekomen, samen met haar vriendin Leah,
ze was heel nieuwsgierig naar Sint Nicolaas
en heeft zelfs een hand van hem gekregen 
Amelie en Piet

En daarna met de bus terug naar de Hollandse Club waar nog een leuk muziekspektakel was met juffrouw Joske als zangeres. En daarna nog een lunch. Voor mij was deze dag iets te intensief, het lange wachten en staan bij de kade en later op de club. Eigenlijk iets te veel van het goede, maar ik wilde het natuurlijk niet missen. Dus bij thuiskomst ben ik meteen mijn bed ingedoken en heb van 14 tot 18 uur geslapen!
Sint op de Hollandse Club

Juf Joske zingt prachtig
Wat zullen zij het warm hebben!!!
Afgelopen, moe maar voldaan lekker weer naar huis!
De kinderen mogen vanavond natuurlijk de schoen zetten. Er staan zelfs 3 schoenen hier, want Marites mag ook haar schoen zetten! (Ze moest er natuurlijk wel een verlanglijstje in stoppen! Ze heeft heel schattig een brief geschreven aan Santa en met pen een schets gemaakt van wat ze graag zou willen hebben. Natuurlijk kreeg ze ook pepernoten en een chocoladeletter in haar schoen!)

De afgelopen week hebben we per post een heleboel leuke sinterklaas pakketten uit Nederland mogen ontvangen! Met pepernoten, chocoladeletters, gevulde speculaas, schuimpjes en noem maar op! Lieve mensen, heel erg bedankt!!! Het is zo leuk om ver van huis iets van thuis te ontvangen!

De afgelopen week waren Annemiek en Martin op pre-visit voor Thales in Singapore. Zij komen per 1 januari ook in Singapore wonen, Martin is een collega van Erik-Jan. Annemiek had 2 kilo kaas voor me meegenomen uit Nederland en gevulde speculaas, chocola voor in de schoen en sinterklaasvlaggetjes. En voor Willemijn had ze nog 3 pietenmutsen op bestelling meegebracht!
We zijn zaterdagavond heel gezellig uit eten geweest bij Latteria Mozzarella bar en restaurant op Duxton Hill en daarna nog iets gedronken op een roofterrace. Het was heel gezellig. Gelukkig hebben ze een mooi huis gevonden deze week, zodat ze weten waar ze straks terecht zullen komen.

5 december Sinterklaas op de HSL en pakjesavond thuis

Natuurlijk kwam Sinterklaas ook op de Hollandse School in Singapore! Hij kwam aan met de Schoolbus. Samen met een heleboel vrolijke zwarte pieten die wel van een dansje hielden!




Maar thuis wordt vanavond natuurlijk ook pakjesavond gevierd. We waren net sinterklaasliedjes aan het zingen toen er heel hard op de deur gebonkt werd!
Ole en Amelie holden naar de deur en daar stond een grote zak en een mand met pakjes!







Sint Nicolaas had ook aan Marites gedacht, uiteraard geheel in stijl met een mooi gedicht!

Meteen aan de slag met de nieuwe klei


De Raket van Peppa Pig
Ole was ook heel erg blij met zijn cadeautjes


Deze week mocht de groep van Ole optreden in de wekelijkse Assembley in de gymzaal op school. Ze hebben een presentatie gegeven over de IPC Unit: Zij maken het verschil.





Amelie heeft haar Profiency 3 diploma behaald bij de Aquaducks op de Hollandse Club.
Zo trots als een pauw!