woensdag 13 augustus 2014

Eerste dag in ons nieuwe huis! Alarm! Pestcontrol!

Dinsdag 12 augustus 2014

De laatste dag in het hotel is aangebroken. Ik besluit met de kinderen een taxi te nemen naar ons nieuwe huis. Dit kost $8,- dus dat valt mee, want we zitten best lang in de taxi, ee kwartier tot 20 minuten.  Vandaag wil op zoek gaan naar een supermarkt op loopafstand van onze woning. Het lijkt me fijn als de koelkast al vast gevuld is als we morgen thuis komen. Ik vraag de portier van onze condominium waar de dichtstbijzijnde supermarkt is en hoe ik moet lopen, maar hij kijkt me aan alsof ik gek ben, kijkt nog eens naar de kinderen en zegt:"You should take the bus, mam! It's too far to walk!" Maar eigenwijs en Hollands als ik ben besluit ik toch te gaan wandelen. Ik heb een weekendtas op wieltjes meegenomen om de boodschappen in de te doen, zodat we geen zware tassen hoeven te dragen. Vooraf in het hotel had ik op internet al mijn huiswerk gedaan en volgens mij is er een supermarkt binnen een straal van 1,5 km van ons huis. Ole vindt het maar niets dat we gaan wandelen en hij kijkt iedere keer over zijn schouder in de hoop dat er een taxi langskomt, maar deze moeder is onverbiddelijk. Vandaag gaan we op onderzoek uit en wel lopend! Zo kunnen we mooi de buurt verkennen. We moeten een hele drukke kruising (Stevens Road/Bukit Timah Road) oversteken en daarna op diezelfde kruising nog eens oversteken naar links. Er is een soort trottoir maar vanwege de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe metrostation Stevens is het erg smal en er is veel lawaai en stof van de bouwwerkzaamheden. Al snel zijn we voorbij de bouwplaats en vervolgen onze weg over een breed trottoir, et voila! Daar is de Cold Storage supermarkt, naast de Mc Donalds en de sportschool (powerplate! volgende week even een afspraak maken!). Het is weliswaar niet zo'n grote supermarkt als ik had gehoopt, maar het volstaat. Het is een kleine buurtsuper met de meest noodzakelijke dingen. Toch fijn, zo dicht bij huis! Ik haal water, vers gehakt, siepels, spaghetti, tomatensaus, melk, chocomelk, yoghurt, wc-papier, keukenrol, chips, blikjes bier, een fles wijn, boter, olijfolie, wasmiddel, cruesli en nog veel meer. Het past niet allemaal in de grote weekendtas dus ik besluit ook een boodschappentrolley te kopen. Bepakt en bezakt wandelen we weer terug naar huis. Deze keer is iedereen goedgehumeurd, er wordt niet meer gesproken over een taxi, zou het door de boodschappentrolley komen? Het wordt een gezellige wandeling en als beloning mogen de kinderen bij thuiskomst natuurlijk zwemmen!Vandaag is het niet zo warm, normaal gesproken is het zo'n 32 graden, maar nu is het bewolkt en het heeft vanochtend geregend. Het is nu 27 graden en het klinkt gek, maar dat voelt echt koel aan! Dat zou je niet zeggen he!
Boodschappen doen bij de buurtsuper

Met zo'n trolley wordt wandelen ineens nog leuk!

En dit is onze nieuwe boodschappentrolley, hij heeft 3 sets wieltjes zodat je er ook gemakkelijk mee de stoep of de trap op en af kunt!

Na het boodschappen doen als beloning lekker zwemmen!

Er is ook net zwemles bezig in het zwembad, met een Nederlandse zwemleraar! De kinderen willen blijven, ze willen niet terug naar het hotel. Dat is een heel goed teken natuurlijk, maar we moeten toch echt terug. Erik-Jan komt straks al weer terug van zijn werk en dan is wel de koelkast in Trevose Park gevuld, maar staat er in ons hotelappartement nog geen eten op tafel! Ai! We moeten nu echt gaan, anders is Erik-Jan nog eerder thuis dan wij. Maar de kinderen willen echt niet het water uit. Uiteindelijk kan ik ze het water uitlokken met wat drinken en koekjes en dan nemen we een taxi richting het hotel. Bij Bugis Junction stappen we uit en racen de supermarkt in. Broccoli, paprika, rijst en zalm voor de kinderen en sushi en sashimi voor Erik-Jan en mij. We wandelen terug naar het hotel, die trolleys komen echt goed van pas! Gauw water opzetten voor het eten en tafel dekken. En dan is Erik-Jan ook al thuis. We gaan eten en nog even Face-timen met Daniël, Loek, opa en oma, Peter, Annemiek en Sophie. Daarna gaan we nog even op pad op zoek naar stoeltjes voor op ons balkon. we gaan naar Turf City shopping mall. Dit is een voormalige paardenrenbaan met tribunes en stallen die zijn omgetoverd tot winkelcentrum met veel winkels en restaurants. De meeste winkels hier zijn tot 22:00 of 23:00 uur geopend, helaas niet de furniture-mall waar wij naar toe wilden. In de Giant Supermarkt hebben we toen maar de koelboxen voor de kinderen voor school gekocht. Bij de kassa stond er een gezin naast ons met blonde haren en diezelfde koelboxen.We vroegen of zij ook koelboxen voor de Hollandse School hadden gekocht en dat bleek het geval te zijn. Ook een Nederlandse gezin dat net aangekomen was en we raakten in gesprek. We zien elkaar zondag op de open dag van de Hollandse School. Terug in het hotel wachten we weer op de lift die ons naar de 22e verdieping moet brengen. Als wij op de begane grond zijn is die lift altijd net op de 22e en andersom. we zijn die lift echt zat. Er is er maar 1 en hij gaat niet zo snel. Er stapt iemand bij ons in de lift en we hebben het over de traagheid van de lift. Zegt die man dat er om de hoek nog 2 liften zijn die veel sneller gaan! Tsja, dat soort dingen hoor je altijd net als je het niet meer nodig hebt! Morgen vertrekken we!

Woensdag 13 augustus 2014

Hebben we zo uitgekeken naar deze dag, verslapen we ons gewoon! We staan snel op en zijn nog net op tijd voor het ontbijt in het hotel! Na het ontbijt pakken we onze tassen in en laden alles in onze Toyota Wish (in mijn vorige blog noemde ik een Toyota Swing, maar manlief wees mij er op dat ik dit niet goed had vermeld en het is natuurlijk een heel groot verschil! (..??..) Bij aankomst in ons huis zetten we alle ramen open, gelukkig kunnen we de tuindeuren helemaal op zij schuiven en zetten we alle plafondventilatoren aan, al gauw waait er een lekker briesje door het hele huis. op deze manier heb je geen airco nodig. We pakken onze tassen uit en voelen ons echt thuis, hoewel er nog helemaal geen meubels zijn! De tijdelijke meubels zouden tussen 2 en 3 worden geleverd en de internetaansluiting van Starhub (soort Ziggo maar dan een staatsbedrijf) zou tussen 4 en 6 worden gedaan. Uiteindelijk komen de meubels tussen 4 en 5 en de techneut van Starhub om 5 uur. Iedereen trekt hier zijn schoenen (slippers) uit bij de deur. Binnenshuis loopt men hier allemaal op blote voeten, dus ook de mannen die met de meubels moesten sjouwen en de meneer van Starhub. Wij lopen inmiddels ook op blote voeten. We hebben een marmeren vloer en die voelt heerlijk koel aan je voeten. Om 6 uur staat eindelijk alles op zijn plek (bedden, eettafel met stoelen, zithoek, tv en tv-meubel) en hebben we internet en wifi!!!! Nu hebben we ook wel trek, ik maak snel spaghetti bolognaise en na de hele dag met ons billen op de grond te hebben gebivakkeerd is het goed toeven aan de eettafel.
Eerste maaltijd in Tevose Park, spaghetti bolognaise.


Onze lease-eethoek, marmeren vloer.

Dit is de 'family-room' met lease-bank en tv

Dit is de woonkamer met tuindeuren en overdekt balkon, daar achter is de tuin met terras en het zwembad.

Hier zie je onze lease-bank en lease-salontafel.

Master bedroom met lease-bed, nachtkastjes en dekbedovertrek van ikea (we slapen alleen onder een overtrek, dus de hoes, er zit geen dekbed in, te warm.)

Dit is de logeerkamer. Alle slaapkamers hebben mooie houten vloeren met een visgraat.

Slaapkamer Amélie met lease-bed en Ikea overtrek

Slaapkamer Ole met lease-bed en Ikea overtrek

Kennis gemaakt met de buurtjes. Ole en Ole!

Amélie zei: "Ik vind het hier fantastisch, ik ga hier niet meer weg!"

Home sweet home by night, het is al donker, kaarsjes aan!
De kinderen maken kennis met de buurkinderen en gaan nog even spelen in het speeltuintje, face-timen met opa en oma en daarna nog even zwemmen. Erik-Jan en ik drinken lekker een kopje oploskoffie, we hebben geen koffiemachine en ook geen suiker (even geleend bij de Nederlandse buren), ons koffiezetapparaat zit in de container, maar het smaakt best. Als het donker wordt doen we de kaarsjes aan. Wat hebben we het enorm getroffen met ons prachtige, fijne en ruime huis! We genieten echt en de kinderen zijn ook blij dat we nu echt een eigen plek hebben. We slapen alleen onder een dekbedovertrek dus zonder dekbed er in), dat is te warm en dan de ramen open en de plafondventilator aan. Amélie komt uit bed en zegt dat haar deken niet zwaar genoeg is, er zit niks in. Euh, we hebben geen dekbedden liefje, alleen een hoes. Ze wil toch iets zwaars over zich heen, dus vouwen we haar overtrek nog een keer dubbel en dan is het goed.
Ik vind het zo raar dat je hier alle ramen gewoon open kunt zetten en ook de lichten aan kunt laten zonder dat je last hebt van allerlei beestjes en ongedierte. Maar de makelaar heeft me verzekerd dat het kan en de buren doen het ook, dus het zal echt wel kunnen. Ik heb in ieder geval nog geen beestjes gespot tot nu toe!

Donderdag 14 augustus 2014

We hebben allemaal een beetje onrustig geslapen, Amélie heeft in ons bed geslapen en ik in Amélie's bed, met zijn drieën was het echt te warm. Ontbijt gemaakt, koffie gezet en de kinderen kijken nu tv. alles is in het Engels, maar ik heb nog geen klachten gehoord......(als het maar beweegt.) Ik begin net met het schrijven van deze blog als ik een raar geluid hoor. Het lijkt wel of er een wagentje rondrijdt met een megafoon, ik hoor een indringende toon, een soort alarm, maar ik zie niets en het geluid verdwijnt. Ik kijk uit het raam en kijk uit op de tennisbaan. Zojuist waren daar nog kindjes die tennisles hadden, waar zijn ze gebleven? Er is überhaupt niemand meer te zien buiten, net waren er ook nog mensen in het zwembad. Amélie was gaan zwemmen en komt het water uit, ze zegt omdat het regent. Dan hoor ik een heleboel lawaai, een geloei, alsof er een reusachtige bladblazer is aangezet. Ik kijk naar buiten en..... zie niets! Er hangt een enorme wolk rondom ons appartement. Ineens dringt tot me door dat dit de pestcontrol is, oftewel er hangt een enorme gifwolk rondom ons appartement en ik moet vliegensvlug alle ramen en deuren sluiten! In Singapore is het normaal dat 1x per week de pestcontrol langskomt, zodat je geen last hebt van slangen, muggen en ander ongedierte. Nu ik het gezien heb, begrijp ik ook waarom we inderdaad alle ramen en deuren gewoon open kunnen staan......! Het lijkt me zeer ongezond en het erge is dat er een mannetje is dat hier rondloopt met een soort bladblazer om dat spul in het rond te spuiten. Dat kan toch niet gezond voor hem zijn? Hij heeft een shirt met lange mouwen aan, een lange broek, handschoenen en een soort masker en een bril op zijn gezicht, maar zijn hoofd en hals zijn niet helemaal bedekt. Zie hier de foto's.
Pestcontrol (ongediertebestrijding)



Ik heb geen idee hoe lang het duurt voordat we weer naar buiten mogen en de ramen en deuren weer open kunnen doen, maar het duurde niet lang en toen begonnen de Singaporese kindjes al weer met hun tennisles.......
Voor de zekerheid houd ik de ramen en deuren nog even gesloten!