zaterdag 9 augustus 2014

Medical Clinic en National Day

Vrijdag 8 augustus en zaterdag 9 augustus 2014

Vrijdagochtend hadden we een afspraak op het Ministry of Manpower voor onze verblijfspassen.
Erik-Jan heeft een Residentpass en een werkvergunning, omdat wij van hem afhankelijk zijn krijgen wij Dependent-passen. er werden pasfoto's gemaakt en we moesten duimafdrukken maken. We hadden een afspraak en het ging allemaal heel efficiënt, een kwartier later waren we al weer klaar!
Nu moeten we 4 werkdagen wachten en dan krijgen we onze passen. Vrijdag om 14:00 uur hadden we een afspraak bij de Medical Clinic, een soort huisartsenpraktijk. Amélie had een klein schaafwondje aan haar knie en haar elleboog, maar die wondjes werden steeds groter en roder en er kwamen een soort blaren op en het zag er niet goed uit.
Amélie bij de Medical Clinic
Bij aankomst moesten we ons eerst inschrijven en Amélie werd gewogen en gemeten. Ze gingen er vanuit dat ze wel Engels sprak en vroegen haar om haar schoenen uit te doen. Ze begreep het natuurlijk niet, dus de assistente schopte haar eigen schoenen uit en toen deed Amélie haar na.
Daarna kwamen we bij de dokter, een vrouwelijke arts, heel erg aardig en ze nam haar temperatuur op, luisterde naar de longen en voelde haar lymfeklieren. Vervolgens bekeek ze de wondjes. Waarschijnlijk is het een bacteriële infectie. Na $200 te hebben afgerekend (ching ching, op de creditcard) kregen we een zalfje mee en pleisters en nam de dokter een monster van het wondvocht dat wordt opgestuurd naar het laboratorium om te verifiëren welke bacterie het precies is. De uitslag krijgen we na het weekend. Ondertussen smeren we het zalfje 3x daags. Amélie mag helaas 3 dagen niet zwemmen! Ze hield zich kranig en zei dat ze dat al wel verwacht had. Ole was solidair met haar en zei dat hij ook niet zou gaan zwemmen. De Medical Clinic zit aan Holland Road bij Jelina Cold Storage. Er was een speelgoedwinkel in het winkelcentrum en aangezien de kinderen nu niet gaan zwemmen mochten ze een kadootje uitzoeken. Amélie koos Loombands en Ole Lego Starwars. Daarna nog even naar de boekhandel waar we leuke Engelse kinderboeken hebben gekocht. Onder andere mijn eerste woordenschat en het leven van een Loser! (Diary of a wimpy kid) Verder zat er ook een Délifrance, dus ik heb een lekkere baguette gekocht voor bij de borrel vanavond. En daarna naar de Cold Storage. He he, eindelijk een supermarkt waar ik mijn hart kon ophalen. Het schijnt een (te) dure supermarkt te zijn, maar ik was zo blij als een kind want ze hadden er alles. Zeg maar een Albert Heijn. Want ze hebben er alles. Dit is toch wel iets anders dan die Aziatische supermarkt waar ik laatst was! Meteen paprika's gekocht voor de kinderen en broccoli en pasta, daar hadden ze namelijk zin in! Verder een flesje witte wijn, Franse kaas en sushi. Dus ons weekend begint goed. We hadden een heleboel plastic tasjes met boodschappen en ik was blij dat we met de taxi gingen. voor de supermarkt stond al een rij voor de taxi's. Helaas kwam er geen taxi. De mensen voor ons hadden het allemaal al opgegeven en waren gaan lopen, maar dat was voor ons geen optie, het hotel is te ver weg en we hadden zo veel tassen met boodschappen! Ik begon met al zorgen te maken of alles wel goed zou blijven, het was erg warm en alles moest eigenlijk gekoeld worden! ineens bedacht ik me dat ik een taxi-app had: Cabgrab. De app gaf onmiddellijk mijn locatie aan en ik kon opgeven waar ik naar toe wilde (hotel). De app gaf aan dat er een taxi beschikbaar was op 2 minuten bij mij vandaan. Ik boekte de taxi, kreeg een bevestiging per sms met het nummerbord van de taxi en de naam van de taxichauffeur en ja hoor, 2 minuten later zaten we heerlijk in de taxi in de airco. Wat een uitvinding!
Ze hebben hier trouwens nog meer handige dingen. In onze auto zit een betaalkaartje voor tolwegen en parkeergarages. Simpelweg door langs het detectiepoortje te rijden gaat de slagboom open en betalen gaat vanzelf. Ook geeft de navigatie aan dat er parkeergelegenheid is op of zo dicht mogelijk in de buurt van je bestemming. Als je langs een parkeergarage rijdt, geeft hij al of er wel of niet plaatsen vrij zijn in die parkeergarage.
In ons hotelappartement eten gekookt voor de kinderen en toen Erik-Jan uit zijn werk kwam stond er een heus vijf-uurtje klaar, een wijntje, stokbrood, Franse kaas en sushi! De kinderen vonden het fantastisch om in het appartement te eten. Na 1 week uit eten zijn ze er wel klaar mee.
Avondeten (voor de kinderen) en vijf-uurtje (voor ons) in ons hotelappartement

pasta, broccoli, paprika (voor de kinderen) en een wijntje, sushi, baguette en Franse kaas (voor ons)

(In de Cold Storage stond een grote tafel met allemaal Brabantiaprodukten! Sjak en Tijn, ik heb er een foto van gemaakt voor jullie! Mijn Brabantia-prullenbak mocht helaas niet mee in de container omdat ze bang waren dat er tijdens het transport allemaal rare dingen zouden gaan groeien.....maar ik kan hier dus gewoon een nieuwe kopen! en ook nog met 65% korting!!!)
Brabantia artikelen met 65% korting in de Cold Storage in Singapore

Vandaag (zaterdag) is het National Day in Singapore. Dit is de dag dat Singapore onafhankelijk werd, vandaag 49 jaar geleden. Overal hangen vlaggen en iedereen heeft een vrije dag. Je kunt echt overal merken dat het een feestdag is. We zijn eerst naar ons huis in Trevose Park geweest om al vast wat spullen te brengen die we de komende dagen niet nodig hebben. Vandaag was de eerste keer dat ik in Singapore auto heb gereden! wel even wennen, het stuur zit rechts, de richtingaanwijzer zit ook rechts (iedere keer als ik dacht de richtingaanwijzer aan te doen gingen de ruitenwissers aan...) en ik moest natuurlijk links rijden. Ik vond het wel spannend, maar het viel reuze mee. Omdat het vandaag een feestdag was, was het niet zo druk op de wegen, dus een goede dag om te beginnen! We zijn naar de Zoo geweest, maar het was erg warm en erg druk (dat hadden we natuurlijk kunnen verwachten op een vrije dag!) en we zijn daarom niet zo lang gebleven. We hebben gelunched bij de Changi Sailing Club aan de Oostkust. Hier was het gelukkig niet zo druk en er waaide een heerlijk zeebriesje. we hadden uitzicht op Pulau Ubin, een klein eilandje voor de kust van Singapore.
Changi Sailing Club


heerlijke noodlesoup met beef


Met Amélie gaat het goed, het zalfje lijkt te werken, het ziet er al een stuk beter uit. ze heeft er verder ook geen last van gelukkig.
Vanavond was er een parade en groot vuurwerk vanwege National Day. er vlogen straaljagers en helicopters met grote vlaggen er aan. We konden het allemaal mooi zien vanuit ons appartement op de 22e verdieping!
vuurwerk voor National Day