maandag 11 augustus 2014

Botanische Tuinen en Hiphop-bus

Zondag 10 augustus en maandag 11 augustus 2014

Het is erg warm vandaag en dus een tegenvaller (voor ons allemaal) dat Amélie niet mag zwemmen.
Het liefst waren we een dagje naar het strand gegaan of hadden we lekker aan het zwembad gelegen, maar dat zit er even niet in. Amélie voelt zich verder goed en de wondjes lijken langzaam maar zeker te helen, dat is fijn. We zijn even naar ons nieuwe huis gegaan en hebben de buurt daar verkend. Nu weten we waar de winkels zijn en wat de kortste route is. We hebben de auto in de parkeergarage bij ons huis laten staan en zijn gaan wandelen naar de Botanische Tuinen. Het is ongeveer 10 minuten lopen (ingang Kheam Hock Road), dus dat is goed te doen, hoewel ik moet toegeven dat het in deze warmte ook wel weer mooi geweest is. We zijn door de Botanische Tuinen gewandeld en wat rook het daar lekker! De tuinen zijn echt prachtig, het is een van de mooiste botanische tuinen van Azië. We gingen meteen naar Jacob Ballas Children's Garden, dat is speciaal voor kinderen. Kinderen worden hier gestimuleerd om door middel van spel meer te leren over biologie en de rol van planten en water in ons leven. Daar zit ook een leuk kindercafé, lekker in de schaduw en je kunt er wat eten en drinken. Daarna zijn we naar het Visitors Centre gelopen en daar zit een leuk restaurant: "Casa Verde". Hier hebben we heerlijk gelunched (Ceasar salad en een pizza) en de kinderen konden daar lekker rondrennen. Tsja, als we dan niet mogen zwemmen, mogen we onszelf natuurlijk wel lekker verwennen! Terug naar huis om de auto op te halen en nog even boodschappen gedaan bij de Fair Price supermarkt op Coronation Plaza. De meeste winkels zijn 7 dagen per week geopend tot wel tien of elf uur 's avonds. Daarna terug naar het hotel. De kinderen wilden even filmpjes kijken en Erik-Jan en ik hebben samen even een terrasje gepakt aan de overkant van de straat. 's Avonds zijn we naar Dempsey Hill geweest. Hier staan de Tanglin Barakken. Dempsey Hill is een gezellige buurt, met veel restaurants en bars en leuke winkeltjes, die allemaal in barakken zitten. Dempsey Hill is namelijk een voormalige militaire basis (‘Central Manpower Base of Singapore’) en ook het Britse leger heeft hier meer dan een eeuw gezeten vanaf 1861.Wij hebben wat gegeten en gedronken bij de Red Dot Brewhouse. Dit is een bierbrouwerij en ook een restaurant. Het ligt een beetje op een heuvel en je loopt er naar toe via brede trappen, alle treden zijn verlicht, een heel mooi gezicht. Als je aankomt bij het restaurant ziet het er heel gezellig uit en er is ook een hele mooie tuin met allemaal lampjes in de bomen. Je raadt het niet, maar eind september zijn hier Oktoberfesten!
Eind september Oktoberfesten in Singapore bij de Red dot Brewhouse!



Red Dot Brewhouse


Maandag is weer een werkdag voor Erik-Jan. Na een week zijn de kinderen weer helemaal in hun normale ritme. Laat naar bed en niet meer uitslapen, maar vroeg wakker! Wel gezellig voor Erik-Jan, want nu konden we voordat hij naar zijn werk ging samen beneden ontbijten. Na het ontbijt ben ik met de kinderen op de rode Duck & Hippo hop-on-hop-off dubbeldekker-cabrio-bus gegaan (door onze oma ook wel Hiphopbus genoemd), voor een sightseeing-tour door Singapore. Dit was Amélie's liefste wens al sinds onze aankomst in Singapore. Je krijgt een koptelefoontje op, zodat je in het Engels allerlei informatie krijgt over de plaatsen waar we langsrijden (Chinatown, Little India, Kampong Glam, Marina Bay, Raffles Hotel.
Wachten bij de bushalte. Petten op!

Natuurlijk moesten we helemaal boven zitten, bij het open dak. Vanwege de zon had ik de kinderen een pet op gedaan. Maar boven op die bus waaide een lekker windje..... Net nadat ik zei:"Jongens, doe die pet maar af voordat 'ie wegwaait!", Ole had me niet gehoord vanwege die koptelefoon, waaide Ole's mooie dierentuinpet met pinguin weg!  Hij lag midden op een grote, drukke weg en er reden allemaal auto's en motoren over heen! Wat een verdriet!
Pet weg!
Mijn moederhart kon dit natuurlijk niet aanzien. Het hele tochtje was voor Ole al verpest. Dus besloten we om hetzelfde rondje nogmaals te maken en dan bij de halte voordat de pet verdween uit te stappen en de pet te zoeken. Zo gezegd zo gedaan. Wat een zenuwen, zou die pet er nog wel liggen? Weer langs Chinatown, Little India, Kampong Glam, Marina Bay, Raffles Hotel.....uitstappen en ik met gevaar voor eigen leven die drukke weg op om die pet te zoeken. En ja hoor! Daar lag hij! Totaal overreden en zwart van het vuil. Ole ondanks al het vuil toch helemaal blij!(Helaas geen foto van.) Dus konden we het laatste stukje van de route toch nog met plezier volgen! Amélie was compleet in haar element. Meest van de tijd zat ze helemaal vooraan boven in de bus. Ze zei: "Mamsje, nu denken alle mensen vast dat ik de dochter van de chauffeur ben! Omdat ik hier zo mooi vooraan zit!"
een glunderende Amélie in de Hiphopbus.







Duim omhoog!


Little India
's Middags als lunch boterhammetjes geroosterd in ons hotelappartement en besmeerd met echte Hollandse Calvé pindakaas met stukjes noot en Duo Penotti, bekertje melk erbij, plakjes komkommer en watermeloen. Mmmmm, wat smikkelen. De rest van de middag filmpjes gekeken en spelletjes gedaan op de Ipad. Ik heb de kinderen even alleen gelaten om boodschappen te doen bij de Cold Storage supermarkt aan Bugis Junction. Ongeveer 10 minuten wandelen. Emmer gekocht, dweil, bezem, stoffer en blik, een schaar, schoonmaakmiddelen etcetera, voor in ons nieuwe huis. Toen Erik-Jan thuis kwam zijn we eerst naar Ikea gereden. We wilden een douchegordijn, een wasrek en een kast kopen voor in de (openbare) hall naast de lift in ons nieuwe huis. Hij komt naast de voordeur te staan en hier kun je dan je schoenen in zetten. Er is niet zoveel bergruimte in onze woning. Dit idee hebben we gepikt van onze buren (beetje wazige foto):
Zo vol zal die van ons ook wel snel worden!Bij Ikea ging het allemaal iets anders dan we in NL gewend zijn. Je betaalt voor de kast en moet dan naar een pick-up point om de goederen af te halen. Hier moetje een nummertje trekken en wachten tot jouw goederen uit het magazijn worden gehaald. Toen wij er waren stond er een bordje dat de wachttijd 45 minuten was! Gelukkig hoefden wij niet zo lang te wachten, onze bestelling kwam al na een kwartier. Dat wachten was niet erg want je kon daar filmpjes kijken van Mister Bean!
De meeste mensen hier gaan met de taxi naar Ikea. De Ikea waar wij waren zit midden in de stad. Er zit een grote parkeergarage onder, maar in Singapore heeft niet iedereen een auto. Als je de Ikea uitkomt zie je een hele lange rij van mensen die allemaal op een taxi wachten! Zo anders! wij waren gelukkig wel met de auto, inmiddels rijden we geen Mercedes meer maar een Toyota Swing of zoiets. het is een 7-zitter en dat kwam goed uit, de kast paste er makkelijk in!

Amélie's wondjes zagen er goed uit, dus de kinderen mochten zwemmen in het zwembad bij ons nieuwe huis. Ze vonden het wel spannend, want het was donker! Maar het zwembad was mooi verlicht. We hebben pizza besteld en ondertussen heeft Erik-Jan de kast in elkaar gezet (na afloop droop hij van het zweet en dat lag niet aan Ikea maar aan de temperatuur hier, we hadden de airco nog niet aangezet!) en heb ik de potten en pannen uitgepakt. Erik-Jan heeft nog een hamer geleend bij de buren en hij raakte aan de praat. Wat blijkt nou, zij hebben 3 kinderen, 1 jongen (van 8,5), 1 meisje(van 5,5) en nog een klein meisje. Nou mogen jullie raden hoe die jongen heet! Ook Ole! En bij Ole in de klas zit ook al een andere Ole! Zo heb je ineens 3 Ole's in Singapore! Toen de pizza's kwamen hebben we die lekker opgegeten bij de BBQ-plaats bij het zwembad, hier staan picknickbanken. Wij hebben namelijk nog geen tafels en stoelen in ons nieuwe huis! We kunnen niet wachten totdat we hier echt gaan wonen! Nog 2 nachtjes slapen!